Sunday, August 4, 2013

Zeytinli Somun



zeytinli somun 1






Kek yapmak için mutfağa girip, bu sefer de tuzlu bir şeyler yapayım dedikten kısa bir süre sonra ortaya çıktı bu ekmek.






Aslında kendileri kek malzemeleriyle hazırlandı, kek kalıbında pişti ama görüntüsü somunu andırdığından yooo hayır buna kek demek haksızlık olur diye düşündüğümden, gel sana ekmek diyelim dedim. Ne de olsa çayın, çorbanın ve hatta yemeğin yanında yedik..






Kendi uydurduğum tarifler genelde beni göklere çıkartır. Ne zaman ölçüsüne, gramına, şekline şemaline göre bir şey yaparım mutlaka bir aksilik beni bekler. Taki ikinci kez yapana kadar. 






Evde olan malzemelerle ve pek bir hevesle eşim için hazırladığım, en önemlisi de beni hiçbir hayal kırıklığına uğratmayan ekmeğimi öpüp başımın üstüne koyuyorum.





zeytinli somun 2
Tuzlu kek ay pardon zeytinli somun yapmak isterseniz buyrun tarifi:






MALZEMELER:


3 yumurta (oda sıcaklığında)


1 su bardağı süt


2,5 su bardağı un


1 çay bardağı zeytinyağı


1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)


1 kibrit kutusu kadar rendelenmiş kaşar peyniri


Yarım demet maydanoz


1 çay kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı pul biber


2 paket kabartma tozu






HAZIRLANIŞI:



  • Yumurtaları mikserle iyice çırpın. 


  • Sütü ve zeytinyağını ekleyin. 


  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip, üzerine kaşar peyniri rendesini katın. 


  • En son zeytinleri, maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.


  • Yağlanmış baton kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. 


  • Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kesip yiyebilirsiniz.




Pişerken çatlamışsa ve enteresan bir şekil almışsa bilinki çok lezzetli olmuştur :)






zeytinli somun 3






Afiyet şeker olsun.


No comments:

Post a Comment