Sunday, August 25, 2013

Taze İncirli Kremalı İrmik Tatlısı



taze incirli kremali irmik tatlisi 1


Merhaba :)

Tüm okuyucularımın geçmiş bayramı mübarek olsun diyorum...

Eşim memlekete gittiği için bayram tatilimizi babamlarda geçirdik bol bol gezdik Erzurum' a gittik ve yeni kültürler tecrübe ettik.. Bunlar ayrı bir yazıda, hatta birkaç yazıda öyle dolu dolu bir şehir ki bir yazıya sığdırabileceğimi sanmıyorum.

Ramazan ayını uğurladık, Rabbimiz oruçlarımızı, dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin, hatalarımızı affetsin inşallah. Bayrama kavustuk, Onuda uğurladık..

Tatil bitti eve geldim, temizleyip bırakmama rağmen havasızlıktan örümcek bağlamış gibi geldi bana döktüm, saçtım temizledim.

Son olarak dün annemle koltuklarımı yıkadık ve temizlik sona erdi :) İşimiz bittikten sonrada en güzel dinlendirici çay ve yanına nefis ikramlar hazırladım :)

Tarifime geçmeden evvel bu mübarek Cuma gününde ellerimizi ve gönüllerimizi açıp Rabbimize dua edelim, en başta Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulum bitsin, sağlık, mutluluk, huzur ve huşu içinde yaşayalım, Ahiretimize ondan haberdar olarak kavuşalım ve en önemlisi Rabbimizin rızası için dua edelim..

Evlatlarımıza da dua etmesini öğretelim, dinimizi sevdirelim..

Cümleten hayırlı ve bereketli Cuma' lar..


taze incirli kremali irmik tatlisi 2


Malzemeler:

1 lt. süt

10 çorba kaşığı irmik

7 çorba kaşığı tozşeker

1 pk. vanilin

1 çorba kaşığı tereyağ

1 kutu krema

1 kase taze incir

Tabanı için: bisküvi

Üzeri için; incir ve karamel sos


taze incirli kremali irmik tatlisi 3


Yapılışı:

Süt, şeker ve irmik bir tencereye alınıp karıştıra karıştıra pişirmeye başlanır. Göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra vanilin ve tereyağ eklenip bir iki taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

Tatlının alınacağı tepsinin tabanına bisküviler serilip üzerine tatlının bir kısmı serilir, kalanı soğutulur.

Krema derin bir kaba alınıp hacminin iki katı oluncaya dek mikser ile çırpılır.

Soğuyan tatlı ile buluşturulan krema mikser ile düşük devirde çırpılıp karışması sağlanır. İncirler küp küp doğranıp tatlıya karıştırılır ve hepsi birlikte tepsiye dökülüp birkaç saat buzdolabında soğutulur.

Soğuyan tatlı dilimlenerek üzerine bir dilim incir konulup, karamel sos ile süslenerek servis edilir.


No comments:

Post a Comment