Monday, September 16, 2013

değişik çay saati kurabiyeleri

Merhabalar degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün değişik çay saati kurabiyeleri makalesini yayinlamaya karar verdik.


degisik cay saati kurabiyeleri 1




Pastanelerde satılan tuzlu kurabiyeleri aratmayan,hatta bana göre çok daha güzel.Sıcacık bir bardak çayın yanında üçer ,beşer tüketilecek bir kurabiye:)

Sevgili Ülkü porselen demliğinde çayı demlemiş bizlerin tariflerini bekliyormuş.Ülkücüm bu tarif sana gelsin:))) etkinlik bitmeden yetişmişimdir umarım...






                                                     NİŞASTALI TUZLU KURABİYE


                                                                                                 Malzemeler                                                   


degisik cay saati kurabiyeleri 2
250 gr margarin ya da tereyağı(oda sıcaklığında)

1 yumurta

3 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kaşığı tuz

1paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


Hazırlanışı:


Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı bir yoğurma kabına alınır.Üzerine 1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine),sıvı yağ,pudra şekeri,nişasta.tuz ,kabartma tozu ve azar azar  un eklenir ele yapışmıycak kıvama gelene kadar  iyice yoğurulur.Hamur 15 dk buzdolabında dinlendirilir.Elimizle yada kalıpla istediğimiz şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta beyazı sürülür.İsteğe göre susam ve ya çörek otu serpilir.170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Malzemelerin içinde pudra şekerini çok tuzu az görüp sakın aldanmayın tatlı değil tuzlu bir kurabiye oluyor.Pudra şekeriyle tuz birbirini dengeliyor.İçinde nişasta olduğu için ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.


Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle,şimdiden afiyet olsun...







Hosunuza gidebilecek ilginc konular ve siteler : çay kurabiye tarifleri

No comments:

Post a Comment