Thursday, April 3, 2014

ELMALI TART









elmali tart 1




Bugün güloannemutfakta  
adı oldukca havalı, yapımı çok kolay  bir o kadar  da lezzetli , bir tartımız var 


MALZEMELER

2 adet yumurta

250 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu

450 - 460 gr. un (un kalitesine göre değişebilir)

İçi İçin:

5-6 adet orta boy elma

4 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz

2 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yeni bahar

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı pudra şekeri  





YAPILIŞI




   Tart hamuru için olan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde  edin. 


Hamurun 1/3'ünü derin dondurucuda bekletin. Kalanını yağlanmış büyük yuvarlak Borcam'a taban olacak şekilde elinizle yerleştirin. Elmaları rendenin iri tarafı ile bir derin kaseye rendeleyin. Üzerine toz şeker, yeni bahar ve tarçın ekleyip karıştırın; bekletmeden tart hamurunun üzerine düzgün bir şekilde yayın. Derin dondurucuda bekleyen hamuru alın ve elmaların üzerine eşit gelecek şekilde rendenin iri tarafı ile rendeleyin. 175 C'de ısıtılmış fırında, alt-üst konumda ve orta rafta 45 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğutun üzerine pudra şekeri eleyin. İstediğiniz gibi dilimleyerek  tartınız servise ve sunuma hazır


AFİYET  OLSUN



No comments:

Post a Comment