Wednesday, August 1, 2012

yoğurtlu pirinç çorbası



Yoğurtlu pirinç çorbasına herkes yayla çorbası demez, tarifim yayla çorbası demezler için hazırlanmıştır. Çorba yaparken kullanacağınız yoğurt süzme yoğurt olursa, çorbanız daha da lezzetli olur. Ancak, süzme yoğurdu su ile inceltmeniz gerekir. Zeytinyağının tereyağından daha sağlıklı olduğu söylenir olsa da, konu oldukça tartışmalı. Zeytinyağı ile birlikte tereyağı kullanırsanız, çorbanızın içimine doyum olmaz.






yoğurtlu pirinç çorbası malzemesi


üç kaşık pirinç


beş kaşık zeytinyağı


bir yumurta


bir bardak yoğurt


bir kaşık un


kuru nane, tuz


beş bardak su






yoğurtlu pirinç çorbası nasıl yapılır


beş bardak suyu kaynatın


kaynayan su içerisine pirinci ilave edin


tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın


ağır ateşte pirinci 15 dakika haşlayın


kase içinde yumurtayı un ile çırpın,


ardından yoğurdu ilave edin karıştırın


üzerine tencereden bir kepçe kaynar su ilave edin karıştırın


kaseyi tencereye ilave edin ve 5 dakika kaynatın


yağ içinde naneyi kavurun tencereye ilave edin


çorbanın tuzunu ayarlayın


ve ardından gönlünüzce servis edin






afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment