Sunday, August 19, 2012

Revani Tatlısı Malzemeler

Revani Tatlısı Tarifi








 






Revani misafirlerinize yapabileceğiniz pratik ve güzel şerbekli tatlılardan birtanesi



Malzemeler:



  • 3 yumurta


  • 1/2 su bardağı irmik


  • 1 paket vanilya


  • 1 çay kaşığı karbonat


  • 300gr yoğurt


  • 1 su bardağı un


  • 200gr şeker


  • limon kabuğu rendesi


Şerbet İçin:



  • 4 su bardağı şeker


  • 4 bardak su


  • Yarım limon


Yapılışı:


Önce şurubu yapıyoruz arkadaşlar 4 su bardağı şeker ile 4 su bardağı suyu kaynatıp sulu bir şurup yapıyoruz. Geniş bir kapta şeker, yoğurt, yumurta güzelce karıştırılır. Başka bir kapta un elenir ve irmik, karbonat, vanilya ile karıştırılır. İlk yaptığımız karışımın üzerine karışıtıra karıştıra ilave edilir. Pütür pütür kalmayacak şekilde karıştırılır. Rendelenmiş olan limon kabuğu eklenir. Margarin ile yağlanmış tepsinin üzerine eşit şekilde dükülür. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.Şerbeti dökerken dikkat edilecek bir husus var; fırından çıkan revani sıcak şerbet sokuk olacak. Şerbeti döker dökmez tepsinin üzerine kapak kapatılır. Çekene kadar bekletirilir. Sonra şerbet dökülmeye devamn edilir.



Facebook Profilinde Paylaş








null


No comments:

Post a Comment