Friday, August 17, 2012

Islak Kek Tarifi


  • Dört adet yumurta




  • İki su bardağı toz şeker




  • Bir su bardağı süt




  • Bir su bardağı sıvı yağ




  • Küçük paket kakao (20 gram)




  • Üç su bardağı un




  • Bir paket vanilya




  • Bir paket kabartma tozu




  • Hindistan cevizi




Genişçe bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Şekerimizi ilave ettikten sonra yumurtalarla birlikte çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağını alarak, ayırın. Kalan karışıma kabartma tozunu ve unu da ekleyin ve tekrar çırpın.




Islak kekimizi pişireceğimiz borcama margarin sürün ve karışımı üzerine ekleyin. Fırınınıza 170 dereceye ısıtın. 170 derecedeki fırınımıza ıslak kekimizi koyup yaklaşık 20-25 dakika pişirin.





ıslak kek tarifi




Islak kek piştikten sonra ayırdığımız bir su bardağı karışımı da üzerine ekleyin ve eşit şekilde yayın. Ardından üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis tabaklarına alıp, servis yapın. Afiyet olsun.




Not : Islak kekin pişip pişmediğini anlamak için ıslak keke kürdan batırıp çekin, eğer batırdığınız kürdana karışım bulaşmamışsa pişmiş demektir.

No comments:

Post a Comment