Wednesday, October 23, 2013

2012 ınce 15 gramlık altın bılezık

Selam degerli site takipçilerimiz. Simdiki makalemiz 2012 ınce 15 gramlık altın bılezık.

Herkese günaydınlar,güzel günler ve hayırlı cumalar sevgili takipçilerim :)

Ev işleriyle arası pek iyi olmayan benim yemeklere değil ama tatlı türü şeylere elim baya yatkındır ama öyle sürekli mutfakta tatlı yapan biri değilim ne zaman çok sıkılsam bomboşşşşş bir vaktim olsa enteresan tatlı tariflerine gömülürüm hatta uzunca bir müddet ben aşçılık okuluna gitmek istiyorum dediğimi de hatırlarım.

Giriş,gelişme ve sonuç bölümünden oluşan bu yazımın gelişme bölümü biraz fazla görselli olacağı için giriş bölümünü kısa keserek konuma dönüyorum.

Bu gün bir enteresanlık yapıp bol malzemeli gözüküp bizi korkutsa da aslında dünyanın en kolay tarifinden oluşan cheesecake tarifi vereceğim,tabi ki görselleri de yanında hediyesi olarak :)


2012 ince 15 gramlik altin bilezik 1


Evettt yukarıda görmüş olduğunuz yazı cheesecakein ana tarifidir.Ana diyorum çünkü dikkatinizi çektiyse bildiğiniz anne stili tarif yazısıdır ve bellidir ki Kod adı Nilgün olan ve cheesecake konusunda uzmanlaşmış birinden alınan bir tariftir hahaha :) Not alabilirsiniz.






GEREKLİ MALZEMELER


2 paket eti burçak bisküvi dikdörtgen şeklinde olan (2.5 pakette olabilir )


yarım paket tereyağ


3 yumurta


1 su bardağı şeker


1 su bardağı süzme yoğurt


200 gr labne 


1 paket krema






Üstü için 


Vişne suyu


şeker


Ayıklanmış vişne 


2 çorba kaşığı nişasta






(üst kısmının meyvesi sizin tercihinize kalmış marketlerde her mevsim pasta süslemeleri  için uygun dondurulmuş meyveler satılıyor )







2012 ince 15 gramlik altin bilezik 2


Önce bisküvileri un halini alacak şekilde blenderlayın bu işlem toplam 2 dakikanızı alıyor :) 



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 3






2012 ince 15 gramlik altin bilezik 4


Bisküviler yukarıda ki kıvama geldiği zaman onları başka bir kaba alın çünkü birazdan içerisine yarım paket tereyağ karıştıracağız :) 










2012 ince 15 gramlik altin bilezik 5


Tereyağı güzelce eritip alttaki görseldeki gibi bisküvilerle karıştırıyoruz.yavaş yavaş koyup hemen karıştırmaya başlamanızı öneriyorum yoksa herkesin bildiği gibi topaklanma oluyor.Ayrıca bu işlemi yaparken  kokusundan dolayı o karışımı yememek için kendinizi zor tutuyorsunuz belirtiyim ;)



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 6


2012 ince 15 gramlik altin bilezik 7


Un helvası kıvamına gelen karışımı altı yağlanmış bir borcamın içerisine ince ve eşit bir tabaka halinde yayıyoruz.Tabi benim bu verdiğim tarif yuvarlak borcama göre eşit geliyor tecrübeli ev anneleri ,ev hanımları ve yeni gelinler bunu kendilerine göre ayarlasınlar:)))



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 8



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 9


Bisküvileri borcama yayma işleminden sonra yukarıda ki üç malzemeye ek olarak benim gözden kaçırdığım kremayı birbirlerine karıştırma sırası geliyor.






2012 ince 15 gramlik altin bilezik 10


Önce 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın 


2012 ince 15 gramlik altin bilezik 11



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 12


Sonra 1 su bardağı süzme yoğurdu karıştırın 



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 13


Ardından 1 paket kremayı karıştırmaya başlayın 



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 14


Ve son olarak eğer büyük paket labneyse yarısını küçük paketse( 200gr ) hepsini karıştırmaya devam edin .Tabi bu işlemleri en düşük karıştırma düzeyinde yavaş yavaş karıştırın ki köpürmesin.


2012 ince 15 gramlik altin bilezik 15


Toplamda 10 dk. geçmeyen bu karıştırma işleminden sonra oluşan karışımı aşağıda ki şekilde hazırlanmış olan borcama yine eşit bir şekilde yayın.



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 16







2012 ince 15 gramlik altin bilezik 17


140-150 derecede yaklaşık 1,5 saat kadar pişen tepsiyi iyice kabarınca ( bknz aşağıda ki resim ) çıkarıp bir kenara koyun çünkü üzerini süsleme kısmının hazırlanmasında sıra :)



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 18






2012 ince 15 gramlik altin bilezik 19


Yukarıda ki meyveleri marketten ayıklanmış ve donmuş şekilde aldık.Tabi buları öylece tepsinin üzerine atmıyoruz :)  ne yazık ki ben o esnada heyecandan olsa gerek fotograflama işlemini unutmuşum ama size hemen özet geçiyim 


Üst kısmı için Yeteri kadar vişneyi,yine göz kadarı yeteri kadar vişne suyuyla karıştırarak içerisine,1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek karıştırın :) Bu kadar



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 20


Meyve karışımını güzelce yayın ve 1 gece beklemesi için buz dolabına atınız.Eğer acil misafiriniz gelecekse bu tatlı yapımı ne yazık ki uygun değil çünkü tadının ve malzemelerin oturması için 1 gece dolapta bekleyip iyice soğuması gerekiyor.






Pişme süresini saymazsak toplamda 15 dk dan az bir hazırlama süresi oluyor bilgilerinize ;)



2012 ince 15 gramlik altin bilezik 21


ve hadi şimdi çıkan bulaşıkları yıkayın :)Tatlıyı yarın götürürsünüz ;) 


hee bu arada unutmadan yarın sizlere bir süprizim var takipte kalın Herkese mutlu haftasonları ;)












Bu makale ile alakali daha detayli yazi inceleyebileceginiz degerli bir web kaynagi : 22ayar altin eldiven modelleri pullu

No comments:

Post a Comment