MALZEMELER
İsteğe bağlı yağ biberi
Yoğurt
İnce kıyılmış maydanoz
Sarmısak
Kuru nane
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
-Biberlerimizi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra süzüyoruz.
-Ufak ufak doğruyoruz.
-Maydanozumuzu incecik kıyıp ezilmiş sarmısakla beraber yoğurda karıştırıp servis tabağının altına alıyoruz.
-Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp biberlerimizi kavurmaya başlıyoruz.Kendi yağını bıraktığı için yağ fazla koymuyoruz.
-Kavrulmaya başlayınca tuz,kuru nane ve salçasını ekliyoruz.
-Yarım çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz ocağın altını kısıp iyice pişmesini bekliyoruz.
-Pişince servis tabağında bulunan maydanozlu yoğurtun üstüne alarak servis yapıyoruz.
-Meze olarakta harika bir seçenek.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment