Tuesday, February 14, 2012

Ispanak Çorbası

Malzemeler
750 gr ıspanak
2 Adet büyük patates
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)
1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
Mutfak
Zorluk 3
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz çorbanın üzerine yağda kızartılmış küçük ekmek parçaları da (küp küp doğranmış) koyabilirsiniz.
Ispanak Çorbası yemek tarifleri

No comments:

Post a Comment