Wednesday, July 4, 2012

Selülite Bitkisel Çözümler


Son günlerde malum selülit konusu pek bi konuşulur oldu. Ünlülerin magazinciler tarafından selülitli görüntülenmeleri, selülit problemlerini bir kez daha gündeme getirmiş oldu. Sadece ünlülerde değil hepimizde malum konu mevcut. Uzmanlar selülitin oluştuktan sonra tam olarak ortadan kalkmadığını söylüyor. Selüliti tamamen engellemenin çözümü yok. Ama azaltmanın bir çok yolu var. Spor selüliti azaltmanın en iyi yolu. Bunun yanında bitkisel bakımlarda oldukça güzel sonuçlar veriyor. İşte size mucize sonuçlar elde edebileceğiniz selülit çözümleri;




Selülit banyosu;




300 gram bitki karışımı; Lavanta, biberiye, atkuyruğu, yalancı iğde, kekik otu, mercanköşk, adaçayı, kekik karışımı küvete eklenir. 15 dakika bu karışımlardan oluşan suda beklemeliyiz.Beklemeden sonra masaj yaptığımız takdirde daha etkili bir sonuç alırız.




Selülit için Sirke Maskesi ;




Bu yöntem için sadece doğal elma sirkesi uygundur. Elma sirkesi ve suyu 1′ e /1 oranında karıştırın. Bu karışıma limon yağı veya nane yağı veya biberiye yağı eklenebilir. Selülitli bölgeye sürün. Üzerini streç film ile kapatın. Yarım saat – 1 saat bekleyin. Sonra maskeyi yıkayın ve nemlendirici sürün.




Selülit için Ballı Sirke Maskesi ;




Eşit ölçülerde bal ve sirkeyi karıştırın, buğday unu ekleyip hamur yapın. Selülitli bölgeye uygulayın, yukarıdaki yöntemle 2 saat bekletin. Ertesi gün tuzsuz yağsız loru aynı bölgeye sürün, sarıp 2 saat bekletin. İşlemleri tekrarlayınca sonucu göreceksiniz.




 




 




(kaynak;sena aktar)

No comments:

Post a Comment