Malzemeler
Su,tuz,un (göz kararı)yoğrulup hamur yapılır.
Hamurdn 26 yumak elde edilir.
13 tane yumak tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürülüp üst üste konur.
Sonra tek hamur olarak açılıp tepsiye yayılır.(genelde elde büyütülerek açılıyor.)
Domates ve lahana turşusu ince ince kesilip önceden sıvıyğda bol soğanlı ve karabiberli olarak kavrulup soğutulur.
Tepsiye yayılmış hamurun üzerine yağ gezdirilip turşu kavurması yayılır.
Diğer 13 hamurda aynı şekilde açılıp kavurmanın üzerine örtülür.
Kenarları elle iyice bastırılır.
Üzerine tekrardan yağ gezdirilip 175 c de pişirilir.
Soğuduktan sonrada mutfak makası ile büyük dilimler halinde kesilip afiyetle yenilir.
BU BÖREĞİ ŞİDDETLE SİZLERE TAVSİYE EDİYORUM..
No comments:
Post a Comment