Bugün güloannemutfakta adı oldukca havalı, yapımı çok kolay bir o kadar da lezzetli , bir tartımız var
MALZEMELER
2 adet yumurta
250 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
450 - 460 gr. un (un kalitesine göre değişebilir)
İçi İçin:
5-6 adet orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
Tart hamuru için olan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamurun 1/3'ünü derin dondurucuda bekletin. Kalanını yağlanmış büyük yuvarlak Borcam'a taban olacak şekilde elinizle yerleştirin. Elmaları rendenin iri tarafı ile bir derin kaseye rendeleyin. Üzerine toz şeker, yeni bahar ve tarçın ekleyip karıştırın; bekletmeden tart hamurunun üzerine düzgün bir şekilde yayın. Derin dondurucuda bekleyen hamuru alın ve elmaların üzerine eşit gelecek şekilde rendenin iri tarafı ile rendeleyin. 175 C'de ısıtılmış fırında, alt-üst konumda ve orta rafta 45 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğutun üzerine pudra şekeri eleyin. İstediğiniz gibi dilimleyerek tartınız servise ve sunuma hazır
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment