Amasya'nın yöresel tatlarından İrmikli Gül Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 ½ çay bardağı irmik
1 ½ çay bardağı yoğurt
1 ½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket tereyağı
½ paket kabartma tozu
Ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti için;3 bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı:Hamuru için yarım paket tereyağı, 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ, 1 buçuk çay bardağı yoğurt, 1 buçuk çay bardağı irmik yoğurma kabına alınır. Yarım paket kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğrulur. Şerbeti için; 3 bardak şeker, 3 bardak suyla kaynatılır. Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze incelene kadar açılıp çay bardağının ağzıyla kesilir. Yuvarlak 3 hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. 3 yaprak sarılır ve ortadan kesilip iki adet gül elde edilir. Kalan yuvarlak hamurlar da aynı şekilde dizilip, sarılır ve kesilip güller elde edilir. Hamurun kalan bezesi de aynı şekilde hazırlanır. Güllerin üzerine 1’er parça ceviz yerleştirilir. Gül şeklindeki hamurlar 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen güllerin üzerine şerbet dökülür.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Bu yazı kişi tarafından okundu.
Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc makale : kayseri gül baklavası
No comments:
Post a Comment