MALZEMELER
1 su ılık bardağı süt
1 çay ılık bardağı su
150 gr.yumuşak margarin
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 demet dereotu
1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı
YAPILIŞI
Sütü hafice ılıtın.İçine şeker ve toz mayayı ekleyin,karıştırın.
Yarım kilo kadar unu bir karıştırma kabına koyun(yoğururken unu az gelirse, ekleyebilirsiniz),ortasını havuz şeklinde açın.Ortaya 10 dakika beklettiğiniz mayalı sütü,yumuşak margarini,tuzu ,kırmızı pulbiber ve suyu ekleyin ,iyice yoğurun..
Yoğurduğunuz hamura az tuzlu rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.Unu azsa biraz daha un ekleyin ve bütün malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin.Dikkat edin ,unu fazla olmasın..Yoksa poaçalarınız mayalanıp,kabarmaz..
Hamurunuzu yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.Yarım saat sonra mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.10 dakikada tepside bekletin,tepsi mayası gelsin.
Daha sonrada hafif ısıtılmış,175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
Bu makale ile alakali daha detayli bilgi gorebileceginiz guzel bir kaynak : mayaliborek
No comments:
Post a Comment