Uzun bir isim oldu ama elmalı tatlı börek demek istemedim...
Yada elmalı sigara böreği...
Börek kelimesinin zihinde karşılığı tuzlu birşeydir ya (laz böreği klasiği dışında)
O yüzden adı yufkadan elmalı pratik tatlı olsun dedim
2008 lezzet dergilerinden birinde görmüştüm benzer bir tarifi ama kızartılarak yapıldığı için ağır olur düşüncesiyle mesafeli durmuştum.
Arkadaş toplantısı için hazırlık yaparken,rendelenmiş elmalar turta yerine yufkalı pratik sarma oluverdi,iyide oldu
Kısıtlı zaman ve kısıtlı malzemeye sahipseniz 18 adet börek için şu kadarcık malzeme olması yeterli
YUFKADAN ELMALI PRATİK TATLI
MALZEMELERİ:
-2 yufka
-2 büyük elma
-tarçın ceviz içi,
-1-2 yemekkaşığı tereyağı
-3-4 yemek kaşığı toz şeker(damak tadınıza göre ayarlarsınız)
-üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
1-Elmanın kabuklarını soyup rendeliyoruz.Tavaya alıp biraz tereyağını eritip üzerine rendelenmiş elmaları,şekeri, cevizi ekliyoruz.
2-Orta ateşte pişiriyoruz.Ocaktan alınca tarçın ekleyip,ılınmasını bekliyoruz
3-Bir yufkayı tezgaha serip önce 4'e sonradan 8'e bölüyoruz,
4-Üçgenin kalın kısmına elmalı harçtan ekleyip kenarları içe doğru kıvırıp sıkı olmayacak şekilde sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ucunu hafif ıslatıyoruz iyice yapışmasını sağlıyoruz.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz
5-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri diziyoruz.
önceden ısıtılmış 185 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz
börekler ılınınca üzerine pudra şekeri serpip sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun
...Ekşi elma kullanacaksanız şeker miktarını arttırın
...Fırına verirken üzerine biraz tereyağı gezdirirseniz daha güzel kızaqrıyor
...Pişirirken dikkatli olmak gerekiyor ince olduğu için hemen pişiveriyor
...Malzemeyi biraz bol kullandım ,benim kadar abartmamanız gerekiyor şeklinin daha güzel olmasıni istiyorsanız:)
Bu makale ile alakali daha cok yazi bulabileceginiz onerecegimiz bir kaynak : en basit sütlü tatlı
No comments:
Post a Comment