Mantar ve köfte severler için nefis bir lezzet..
MALZEMELER:
500 gr. kıyma
400 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2-3 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ (daha az kullanabilirsiniz)
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Öncelikle köftesi için, kıyma bir kaba alınıp içerisine sarımsak rendelenir. Tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur. Yoğrulan kıyma, sulu köfteden biraz daha büyük yuvarlanır. Sıvıyağ bir tavaya alınıp kızdırılır. İçerisine köfteler koyulup kızartılır. Soğanlar piyazlık doğranıp köfteleri kızarttığımız yağın içerisine koyulup kavrulur.Biberler küçük doğranıp soğanlara ilave edilir. Mantarlarda doğranıp eklenir ve harlı ateşte suyunu çekene kadar bekletilir. En son tuz ve domatesler rendelenerek ilave edilir. Hafif kavrulduktan sonra kızartılmış köfteler içerisine koyulup karıştırılarak tepsiye koyulur.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.Sıcak olarak servis yapılır..
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment