Saturday, August 24, 2013

HAŞHAŞLI REVANİ..



hashasli revani 1
Ramazanda yaptığım bir tatlı..Tadı hala damağımdaa..en kısa zamanda tekrar yapıcam,öyle hissediyorum:))

Ben tarifi yeşilkivi'den aldım.O da Oktay usta'dan almış:)Birebir uyguladım,sonuç mükemmel..Denemenizi şiddetle tavsiye ederim...


MALZEMELER:



  • 3 tane yumurta 


  • 1 su bardağı toz şeker 


  • 1 su bardağı süt 


  • 1 su bardağı sıvıyağ 


  • 1 su bardağı irmik 


  • 1 su bardağı haşhaş


  • 1,5 su bardağı un 


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu



ŞERBET  iÇİN:



  • 2 su bardağı toz şeker


  • 2 su bardağı su


  • Birkaç damla limosuyu



YAPILIŞI:



  1. Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.


  2. Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.


  3. Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.


  4. Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.


  5. Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.


  6. 170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.


  7. Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin.


  8. Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.




No comments:

Post a Comment