Sabah blog'ları gezinirken karşıma çıktı bu tarif.Gül-i Nisan blog da bu kekin Orijinal bir Fransız Brownie tarifi olduğunu yazmış.
Bir yandan kahvaltı hazırlayıp bir yandan da merak ettiğim bu lezzeti denemek için çıkardım malzemelerimi.Bana göre en kolay şeydir zaten kek çırpmak.Hemen hazırladı bile.
Bizim bildiğimiz Brownie tariflerine göre daha yumuşak,ama lezzeti oldukça güzel.Hatta sosu biraz daha çoğaltılabilir.
Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
- Bir fiske tuz
Çikolatalı Sos:
- 1,5 paket bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Yumurtaları derin bir kaba alın.
- Toz şeker ekleyin ve mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve kakao ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Diğer malzemeleri de ekleyin ve son kez karıştırın.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba karışımı boşaltın.
- Büyük boy kelepçeli kalıp.
- 170 derece fırında pişirin.
- Sos için çikolatayı benmari usulü eritin.
- Tereyağı ekleyin karıştırın.
- Yarım su bardağı sütü de ilave ederek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Sos pişirilmiyor.
- Fırından çıkan sıcak keki kürdan yardımı ile her yerine delikler açın.
- Sıcak kekin üzerine sosu gezdirin.
- Ilık olarak servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment