Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi İçin
- 1 kilo patates
- 100 gr tereyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kırmızı Pulbiber
- 1 çay kaşığı KuruNane
Mantarlı Sos İçin
- Yarım kilo mantar
- Yarım fincan sıvıyağ
- 3 yeşil biber
- 2 domates
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- 150 gr rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları suyulur ve bol suda yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlanan patatesler püre aparatı ile ezilir .
Tereyağ,tuz,baharatlar püreye eklenerek püre servis kabına döşenir.
Mantar,yeşil biber temizlenerek incecik bıçak yardımıyla doğranır.
Soğan,domates küp küp doğranır.
Teflon tavaya yarım fincan sıvıyağ alınır.
Orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates,biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Son olarak mantar eklenir.
Mantar suyunu çekene kadar kavurma işlemi devam eder.
Baharatlar eklenerek mantarlı sos ocaktan alınır.
Hazırlanan patates püresinin üzerine mantarlı sos eşit olarak yayılır.
Servise yakın rendelenen kaşar mantarın üzerine döşenir ve kaşar eriyene kadar fırnlanır.
Kaşar eriyince mantarlı patates püresi sıcak sıcak ikram edilir.
Afiyet Olsun
Tweet
Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc bir yazi : MANTAR KEBABI
No comments:
Post a Comment