Yoğurtlu pirinç çorbasına herkes yayla çorbası demez, tarifim yayla çorbası demezler için hazırlanmıştır. Çorba yaparken kullanacağınız yoğurt süzme yoğurt olursa, çorbanız daha da lezzetli olur. Ancak, süzme yoğurdu su ile inceltmeniz gerekir. Zeytinyağının tereyağından daha sağlıklı olduğu söylenir olsa da, konu oldukça tartışmalı. Zeytinyağı ile birlikte tereyağı kullanırsanız, çorbanızın içimine doyum olmaz.
yoğurtlu pirinç çorbası malzemesi
üç kaşık pirinç
beş kaşık zeytinyağı
bir yumurta
bir bardak yoğurt
bir kaşık un
kuru nane, tuz
beş bardak su
yoğurtlu pirinç çorbası nasıl yapılır
beş bardak suyu kaynatın
kaynayan su içerisine pirinci ilave edin
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte pirinci 15 dakika haşlayın
kase içinde yumurtayı un ile çırpın,
ardından yoğurdu ilave edin karıştırın
üzerine tencereden bir kepçe kaynar su ilave edin karıştırın
kaseyi tencereye ilave edin ve 5 dakika kaynatın
yağ içinde naneyi kavurun tencereye ilave edin
çorbanın tuzunu ayarlayın
ve ardından gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment