Revani misafirlerinize yapabileceğiniz pratik ve güzel şerbekli tatlılardan birtanesi
Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
300gr yoğurt
1 su bardağı un
200gr şeker
limon kabuğu rendesi
Şerbet İçin:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
Yarım limon
Yapılışı:
Önce şurubu yapıyoruz arkadaşlar 4 su bardağı şeker ile 4 su bardağı suyu kaynatıp sulu bir şurup yapıyoruz. Geniş bir kapta şeker, yoğurt, yumurta güzelce karıştırılır. Başka bir kapta un elenir ve irmik, karbonat, vanilya ile karıştırılır. İlk yaptığımız karışımın üzerine karışıtıra karıştıra ilave edilir. Pütür pütür kalmayacak şekilde karıştırılır. Rendelenmiş olan limon kabuğu eklenir. Margarin ile yağlanmış tepsinin üzerine eşit şekilde dükülür. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.Şerbeti dökerken dikkat edilecek bir husus var; fırından çıkan revani sıcak şerbet sokuk olacak. Şerbeti döker dökmez tepsinin üzerine kapak kapatılır. Çekene kadar bekletirilir. Sonra şerbet dökülmeye devamn edilir.
Facebook Profilinde Paylaş
No comments:
Post a Comment