Malzemeler: 250 gr.kıyma 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 orta boy soğan 2-3 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 kg. patates Kızartma için; 1 bardak sıvıyağ Üzeri için; Kıyılmış maydanoz Patateslerin kabuklarını soyup,halka şeklinde doğrayın.Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Soğanları ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayı bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.Soğanları ilave edip,soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edin.Domatesleri ekleyin,1-2 dakika çevirin.Tuz,karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın,karıştırıp ,ateşten alın. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırıp patatesleri kuruluyarak,her iki tarafını da kızartın.Biraz tuz ve karabiberle baharatlandırın.Yuvarlak yayvan bir fırın kabına dizin.Üzerine kıymayı yayın.Göz kararı su ekleyin.160 derecelik fırında pişmeye bırakın. Kendi tepsisinde,üzerine maydanoz serperek servis edin. Alıntıdır.
No comments:
Post a Comment