Monday, March 12, 2012

ŞAFAK ÇORBASI

MALZEMELER:

-8 bardak et suyu

-2 çorba kaşığı un

-2 kaşık yağ

-4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası

-1 bardak süt

-1 yumurta sarısı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.

2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.

3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa

süzgeçten geçirilir.

4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek

saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş

kapatılır.

Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.

KISA BİLGİ:

Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.
Bu yazi hakkinda daha fazla modeller inceleyebileceginiz kaliteli bir kaynak : ispanakli ve kiymali borek

No comments:

Post a Comment