Sunday, February 26, 2012

EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

Köftesi için:

Yarım kilo kıyma

½ su bardağı pirinç

1 soğan rendesi

½ demet maydonoz

Tuz ve karabiber

3-4 yemek kaşığı un (sadece unlamak için)

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı

1 limon

Köfte harcını karıştırıp küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Önce tencereye 1 litre kadar su koyuyoruz. İçine 2 kaşık tereyağ atıyoruz ve tuz atıyoruz. Suyu kaynatıyoruz. Su kaynarken köfteleri maydonozla karıştırılmış una buluyoruz. Daha sonra kaynayan suya köfteleri salıp, içindeki pirinçler şişene kadar (20 dk) kaynatıyoruz.

Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısını 1 limonun suyuyla çırpıyoruz. Yumurtanın kesilmemesi için kaynayan çorbadan 1 kepçe ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra yumurta ve limonlu karışımı köfte tenceresinin içine ilave edip 5 dakika daha kaynamasını bekliyoruz.

No comments:

Post a Comment