- 80 gr bitter çikolata
- 250 gr margarin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 pk vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 2-2.5 su bardağı un
- 1pk hamur kabartma tozu
- 80 gr ufalanmış bitter çikolata
- 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
80 gr bitter çikolata ve 250 gr margarini bir kaba alın ve benmari usulü ile eritin.Bir çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye dek bekletin.Üzerine yumurtaları,1 su bardağı toz şekeri,vanilyayı ve sütü ekleyin,mikser ile 2-3 dk çırpın.Unu ve kabartma tozunu ilave edin 2dk daha çırpın.80 gr ufalanmış çikolata ekleyip karıştırın ve 25*30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün.Üzerini düzeltip 160 derece ısıtılmış fırında 25*30 dk pişirin.Fırından çıkartıp soğutun,üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
No comments:
Post a Comment