Monday, March 31, 2014

PELUŞ BEBEK YELEĞİ



pelus bebek yele i 1


 


Kumaş pazarından aldığım peluş kumaşı gördüğümde bundan güzel yelek olur Zeliha'ya demiştim.Aynen dediğim gibi oldu,hem de bir değil üç tane yelek diktim.Artan kumaşla da bir kalp yastık...


 


pelus bebek yele i 2


 


Yeleklerin iç kısmını astarlamak için pembe renkli pazen kumaş aldım.Üst üste sererek göz kararı bütün olarak kestim yelekleri.Önlerini katlayarak kol oyuntularının son şeklini verdim.Sonra da astar ve pelüş kumaşı yüzünden dikerek birleştirdim.Ön kısma kumaşlarla çok uyumlu pembe çıt çıtlar bastırdım.


 


pelus bebek yele i 3


 


İç kısmı dikişsiz olduğundan çok hoş oldu.Omuz başlarını en son elde dikerek birleştirdim.Makinada dikmedim çünkü dikişten kaynaklanan potluk olmasın istedim.


 


pelus bebek yele i 4


 


Bu da benim çirkin kızımın yeni yeleğiyle ilk tanışma fotoğrafı:)


 


pelus bebek yele i 5


 


Artan kumaşla yamuk yumukta olsa diktiğim kalp yastık.Yastığın içine de pazenden kılıf yaptım.İçini boncuk silikonla doldurdum.Zeliha o kadar çok sevdi ki sabahtan beri kucağında gezdiriyor ordan oraya...


 


pelus bebek yele i 6


 


Bu yelekler de kızımın kuzenlerine hediye gidecek.Soldaki Ayşe Elif ablasına,sağdaki ise Ceren ablasına...


 


pelus bebek yele i 7


 


Kol oyuntusu..Bu fotoğrafları dikiş aşamasında gecenin bir vakti cep telefonumla çektim.Süper değiller ama dikmek isteyenler için fikir verebilirler sanırım..


 


pelus bebek yele i 8


 


Astarlamadan önceki son durum...Bu arada pelüş kumaşlar kesilirken acayip hav bırakıyormuş,tecrübeyle sabittir.Dün gece, pardon bu sabah saat 2.00'da salonu dip köşe süpürmem bu yüzdendi:)))


 


pelus bebek yele i 9


 


Bu da açık hali...


 


Bu aralar elimdeki kumaş stoğunu eritmek için kafamda sürekli yeni projeler dolanıyor.Bakalım sırada ne var)Takipte kalın:)))


Sunday, March 30, 2014

...



 1


 2


 3


 4


 5


 6


 7


 8


 9


 10










Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşPinterest'te Paylaş


Saturday, March 29, 2014

BU TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR





bu toprak u runda olen varsa vatandir 1


GİDİYOR


Gidiyor, rastgelemez bir daha tarih eşine

Gidiyor, on yedi milyon kişi takmış peşine

Gidiyor, sonsuz olan kudreti sığmaz akla

Gidiyor, göğsünü çepeçevre saran bayrakla


Gidiyor, izleri üstün birikmiş yaşlar

Gidiyor, yerde kılıçlarla eğilmiş başlar

Gidiyor, harbin o en korkulu aslan yelesi

Gidiyor, sulhun ufuklarda yanan meş’alesi


Yine bir devr açacakmış gibi en başta O var

Hıçkıran seste O var, sessiz akan yaşta O var

Siliyor ruhunun ulviliği fani etini

Çiziyor ufka batan bir güneşin heybetini


Büyüyor, gökten inip toprağa yaklaştıkça

Büyüyor gitgide gözlerden uzaklaştıkça


Orhan Seyfi Orhon

Annelutfen.com\'dan Hediye Çeki Yarışması Çekiliş Sonuçları





annelutfen com dan hediye ceki yarismasi cekilis sonuclari 1






Buradaki yazımla duyurusunu yapmış olduğum Annelutfen.com \'dan Hediye Çeki Yarışması Çekiliş Sonuçları aşağıdadır..Kazanan arkadaşları tebrik ederim..3 gün içerisinde reyhanlahersey@gmail.com mailime isim soy isim mail adres ve telefon numaralarınızı bekliyorum.Annelutfen.com adınıza birer hesap oluşturup içerisine hediye çekinizi yükleyecek ve hesap ve şifre bilgilerini size bildireceğiz.


Talihliler: durubaby, Adsız, kadir güvenç

Monday, March 24, 2014

Anlatimli Karanfil Yaprak Modeli

Merhabalar sevgili site ziyaretcilerimiz. Simdiki yazimiz Anlatimli Karanfil Yaprak Modeli.

Bu yazi hakkinda daha fazla bilgi gorebileceginiz guzel bir web kaynagi : borulu igne oyaları

Wednesday, March 19, 2014

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ ÇUBUK




portakal sekerlemeli cubuk 1

Fotoğraflar nasıl ama ? gayet iştah açıcı ve leziz duruyor öyle değil mi ??

Ama üzgünüm tadı benim açımdan hiçde öyle değil :)


Geçenlerde aklıma düştü portakallı çikolatalı çubuk vardı önceden nasıl yapılıyordu vs derken nette biraz araştırdım birkaç yerden tarif okudum işime en kolay gelen tarifi kendimce uydurup yaptım, sonuç hüsran.

Gerçi benim dışımda ev halkı hepsini yeyip bitirdi ama kimse güzel olmuş mutlaka bir daha yapmalısın, bunu sık sık yemeliyiz vs cümleler kurmadı. 


Yine de tarif isteyen olursa diye yazıp bu tarif üzerinden yapmamanızı da öneririm. portakalları 3 kez ortalama 5-10 dk kaynattım ki acı suyu gitsin diye ama acısı gitmemişti bence o yüzden güzel olmadı, yerken ağzıma yoğun derece de aroması ve acımsı tadı geldi.


Daha sonra ortalama 1 sb şekerle 1 sb suyun içine attığım dilimlenmiş portakalları hep beraber karıştırarak ağdamsı bir görüntü elde edene kadar kaynattım.


Portakalları şeker dolu yayvan bir tabağın içine alıp şekere buladım. Bir tarafta çikolatamı erittim, sorunun diğer kısmı da çikolataydı. vakti zamanında A101'den bayıla bayıla aldığım en çok sevdiğim son çikolatamı bunun için kullandım ama o çikolata bu tatlıya uymadı. bunun için bitter çikolata lazımmış, bilemedim. 


Sonun da hem çikolatamı hiçledim hep portakal kabuklarını demeyim de 2 sb şekere oldu olan birde  ocak da yanan gaz'a :)


Bir daha yaparmıyım yapmam, sorunların nerden kaynaklandığını çözsemde benim tembel ve aceleci olan tarafım portakalları bir gece önceden acısı gitsin diye tuzlu suda bekletmez bence.


Velhasıl kelam bazı insanların özel olarak ellerinde bulunan lezzet'ten benim elimde yok. öyle bir hünerim yok görüldüğü üzere. arada sırada böyle ufak deneyimlerim de hüsranla sonunçlanınca yapasım hiç gelmiyor, hadi geldi diyelim ev halkı yemek istermi bunlardan sanmıyorum :)  artı parantez canım isterse güzel yemek yaparım ama tatlı, tuzlu, hamur işi bana göre değilmiş.


Tuesday, March 18, 2014

ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI



ispanak koku kavurmasi 1










ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI

Ispanak mevsimindeyken yeterince tüketmeli değil mi, 


ıspanak aldığımızda sap ve köklerini kavurup yoğurtlayarak veya haşlayıp salatası ile harika bir lezzet tadıyoruz,yapraklarını da börek içi olarak veya haşlayıp püre yapıyorum ve dondurucuya koyuyorum,nasip olursa yazın gelen misafirlerime ıspanaklı ikramlıklar hazırlarım diye düşünüyorum.

1 kg ıspanağın sap ve kökleri,

2 adet soğan,

Zeytinyağı,

Sarımsak,

Yoğurt

Soğanları doğrayıp az zeytinyağı ile kısa süre kavurup yıkanıp suyu süzülen ıspanakları ilave ettim üstüne kapak örtmeden kavurmaya devam ettim,böylelikle suyu çıkmadı,soğuyunca yoğurtla servis yaptım.

İnanılmaz lezzetli harika bir salata ve diyet yemeği oldu oldu,tavsiye ederim.


Sunday, March 16, 2014

örnekler resimli anlatimli

Selam degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün örnekler resimli anlatimli makalesini sunmaya karar verdik.


TIĞ İŞİ ÖRNEKLER VE TEKNİKLERİornekler resimli anlatimli 1ornekler resimli anlatimli 2ornekler resimli anlatimli 3ornekler resimli anlatimli 4ornekler resimli anlatimli 5ornekler resimli anlatimli 6ornekler resimli anlatimli 7ornekler resimli anlatimli 8



Bu makale ile alakali daha fazla bilgi bulabileceginiz tavsiye ettigimiz bir kaynak : pullu havlu kenarı açıklmalı yapılışı

Saturday, March 15, 2014

En kitaplı post..



en kitapli post 1



en kitapli post 2



en kitapli post 3



en kitapli post 4



en kitapli post 5



en kitapli post 6



en kitapli post 7
Ato Congresium'daki Ankara 8. Kitap fuarından.. (biraz gecikmeli...) 

Thursday, March 13, 2014

aşçılık kursları

Merhaba sevgili site ziyaretcilerimiz. Bugunku yazimiz aşçılık kursları.


ascilik kurslari 1






Her ay olduğu gibi bu ay da şehrimizdeki yemek kurslarını -haberdar olduğum kadarıyla- tanıtmaya çalışacağım.






ascilik kurslari 2






1- İlk önce bir türlü fırsat bulup -ya da yer bulup- gidemediğim Swiss Otel'in yemek kursundan bahsetmek istiyorum. Bu kurs cumartesi günleri 12:30-15:00 saatleri arasında Baş Aşçı Wolfgang Goedl özel tariflerini sizlerle paylaşıyor.






Café Swiss Yemek Kursu Programı






5 Kasım Cumartesi, Risotto ve Soğuk Mezeler






12 Kasım Cumartesi, Farklı Çeşitte Balık Yemekleri






19 Kasım Cumartesi, Şükran Günü Amerikan Mutfağı






26 Kasım Cumartesi, Kestaneli Pasta









Kişi başı KDV dahil 50 TL


Daha fazla bilgi ve rezervasyon için: (232) 414 52 12






ascilik kurslari 3










2- Benim daha önce çikolata, pasta ve Meksika Mutfağı kurslarına katılma fırsatı bulduğum Bademmutfak'ta bu ay Meksika Mutfağı, Osmanlı Mutfağının yanı sıra pizza ve taze makarna programları, şeker hamurlu pasta, çikolata kurabiye, charlotte, tart-turta-kiş, cheesecake, kremşanti pasta, mayalılar, profiterol ve ekler gibi başlıkların yanı sıra ekmek ve açma börek ile ilgili kurslar da var. Ayrıca bu aya özel Makaron ve meze kursları da dikkatinizi çekebilir. Bu ayki program detaylarına kendi sitelerinden bakabilirsiniz.






İletişim Bilgileri:


Bademmutfak

Beyhan Ildız



http://www.bademmutfak.com/


info@bademmutfak.com


0 232 330 46 40










ascilik kurslari 4






3- Benim şeker hamurlu pasta eğitimi aldığım Vanilya'nın kasım ayı eğitim programı için tıklayabilirsiniz.






İletişim Bilgileri:


YEŞİM MERİÇ


Vanilya Pasta ve Çikolata Atölyesi


http://www.vanilyavanilya.net/


(232)464 58 87


(533)557 70 47






ascilik kurslari 5







4- Benim de butik kurabiye kursu aldığım Miss Pasta'nın kursları pasta ve kurabiye ağırlıklı. Kasım ayı kurs takvimini öğrenmek için tık tık. 

Miss Pasta İletişim Bilgileri:http://www.misspastam.com/

info@misspastam.com

Tel: 0.232.348 58 04

5- Karşıyaka'da yer alan 
Lezzet Mutfak Akademisi, daha önce kurslarını duyduğum ama gidip tecrübe etme fırsatı bulamadığım bir yer. Özellikle pasta ve çikolata ağırlıklı eğitimler veriyorlar. Haftalık kurs takvimlerine buradan bakabilirsiniz.





İletişim Bilgileri:


Lezzet Mutfak Akademisi


0 232 381 30 90


1734 Sokak No : 37 Karşıyaka / İZMİR


info@lezzetmutfakakademisi.net


6- Mayıs 2011'de faaliyete geçen Roka Mutfak Atölyesi ile henüz tanışmadık. Ama bu yıl düzenli olarak pasta ve yemek konulu kursları olacakmış. Kasım ayı takvimlerine buradan ulaşabilirsiniz.





İletişim Bilgileri:


Roka Mutfak Atölyesi


6345 Sk. No: 5/1


Bostanlı İzmir


http://www.rokamutfak.com/




7- Bahsedeceğim bir diğer kurs İzmir Ekonomi Üniversitesine ait. Mutfak Sanatları ile ilgili kurslar "Pasta ve Çikolata", "Tatar Mutfağı", "İtalyan Mutfağı", "Yöresel Yemekler", "Ege Mutfağı" ve "Balkan Mutfağı" alanlarında açılıyor. İlk kurs bu ay "pasta ve çikolata" konusunda olacak. Kurs süresi 4 hafta, kurs ücreti 350 TL, dersler cumartesi günleri 10.00 ile 13.00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıntılı bilgiyi kendi sayfalarından alabilirsiniz.

8- Bir başka kurs ise İzmirli blog yazarı arkadaşım sevgili Selda'ya ait. Selda kurslarında pasta ve çikolata üzerine eğitim veriyor. Kurs başlıkları şu şekilde:

- Temel pastacılık ve çikolata eğitimi 

Eğitim süresi 1 gün  11:00- 18:00  saatleri arasındadır.  Eğitimimiz en az 2 kişilik en fazla 3 kişi ile yapılmaktadır.



- Kurabiye yapımı ve süslemesi eğitimi


Eğitim süresi 5 saatdir . (11:00- 16:00 saatleri arasında .) Eğitimimiz en az 2 kişilik en fazla 4 kişi ile yapılmaktadır.

- Cupcake yapımı ve süslemesi eğitimi

Eğitim süresi 5 saatdir . (11:00- 16:00 saatleri arasında .) Eğitimimiz en az 2 kişilik en fazla 4 kişi ile yapılmaktadır.

- Şeker hamuru yapımı eğitimi

Eğitim süresi 3 saatdir . (11:00- 14:00 saatleri arasında)

- Modelleme eğitimi

Eğitim süresi 1 gün  11:00- 18:00  saatleri arasındadır.  Eğitimimiz en az 2 kişilik en fazla 3 kişi ile yapılmaktadır.

- Çikolata yapımı atölyesi

Eğitim süresi 3 saat 11:00- 14:00  saatleri arasındadır. Eğitimimiz en az 3 en fazla 5 kişi ile birlikte yapılmaktadır.




Not: İlgilendiğiniz kurs için 1 hafta önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.






İletişim bilgileri:

Şekerden Düşler 

http://www.sekerdendusler.com/sekerdendusler/

1420 sok. No:69/A Alsancak / İZMİR

Tel: 0 232 421 70 01



Önceki yazılarımda bir iki kurstan ancak bahsedebilirken şimdi İzmir'de bu kadar çok seçenek olduğunu bilmek gerçekten sevindirici. Sizin de bildiğiniz farklı kurslar varsa -yemekle ilgili- beni bilgilendirirseniz memnuniyetle eklerim. Katılacak olanlara hoş vakit geçirmelerini dilerim :)

 


Onerimiz guzel siteler : ankara ascilik okullari

Monday, March 10, 2014

Cumadan Pazara...



cumadan pazara 1






Perşembeden bir fotoğraf  ama ben ilk fotoğraf bu olsun istedim :)






cumadan pazara 2






Mor salata ne zamandır yapayım deyip duruyordum cuma akşamı yaptım....Lahana, yoğurt, sarımsak...






cumadan pazara 3






Bu işkenceyi geciktirmek istemedim cumadan yaptım....Hafta sonu kafam rahat etti






cumadan pazara 4






cumadan pazara 5






cumadan pazara 6






Tv ye eşlik eden yoğurt mayalamaca....






cumadan pazara 7






Ve cumartesi Sibelciğimin düzenlediği kermese katıldım :) Geçen hafta gitmek istediğimden bahsetmiştim, çok şükür ki bir engelim olmadı.


http://atolye-kedi.blogspot.com.tr/2014/02/cumadan-pazara_10.html


Sibelciğim çok güzel bir iş başarmış böyle bir organizasyon yaparak, gurur duydum arkadaşımla...Tebrik ederim.Bu kadar iyi kalpli bir insanın böyle güzel bir iş yapması da çok normal değil mi?


Sibel'in blogu:


http://sibelinhobidunyasi.blogspot.com.tr/


Çok güzel bir organizasyon olmuş, bütün marifetli hanımlar oradaydı...Gitmediyseniz çok şey kaçırdınız...Bu sayede Sevgili Tülin'i ve Nazan'ı da görmüş oldum...Özlemişim çok iyi geldi...


Tülin'in blogu: http://bulutgolgesi.blogspot.com.tr/


Nazan'ın blogu: http://umutluhobi.blogspot.com.tr/






cumadan pazara 8






Kermes ganimetlerim...






cumadan pazara 9






Kermes genimetlerinin buzdolabındaki hali....Tam deli kızın çeyizi oldu buzdolabı :) 






cumadan pazara 10






Sizde bizim gibi salata sevenlerden misiniz?






cumadan pazara 11






Uzun zamandır yapmamıştım....






cumadan pazara 12






Pazar gezmesi sonucu ganimetlerim...






cumadan pazara 13






Yine rahat duramadım pazardan şu sarı yüzüklerden aldım...Eşimin yorumu: 'tak tak zengin zannetsinler' Neyse yüzük ve küpe 5 tl daha ne modeller vardı ama çalınanların modelinden bulamadım :(






cumadan pazara 14






Pazar gecesi tekrar yayınlarına denk geldim...






cumadan pazara 15






İki diziyi de gününde izleyememiştim. Reklamsız özetsiz iyi oldu :)






cumadan pazara 16






Dizi eşliğinde örgü....






cumadan pazara 17






Ve tabii ki geceden yapılan yemekler....






Mutlu, sağlıklı, huzurlu, verimli bir hafta dileğiyle.....