Tuesday, July 31, 2012

Can You Hear My Heart: Kalbimi Duyabiliyor musun?


Hani "Silenced" filmini anlatırken, filmden bi replik paylaşmıştım ya.


"Bir engeli oldumu kendini eksik hisseder insan.."


Yeni bitirmiş olduğum bir Kore dizisi var ki.. Bu replik onada tamı tamına uyuyor aslında. Hangi diziden mi bahsediyorum? Tabiki Can You Hear My Heart...









Henüz dün bitirdiğim bir dizidir kendisi. Ve keşke izlemek için bu kadar beklemeseydim dedim bitince. Bildiğimiz klasik Kore dizilerinden biraz daha farklı aslında. Türü, tarzı, konusu, vermek istediği mesajı... Baştan alayım en iyisi..













İşte dizimizin esas oğlanı Cha Dong Joo! Bembeyaz teni ve içten gülümsemesiyle daha baştan bi sevimli geliyor zaten size. 


Kendisi küçüklükte geçirdiği bir kaza sonrası duyma yeteneğini kaybediyor. Başlarda şokun etkisiyle hiç konuşmayıp sadece tuhaf sesler çıkararak bağırsada sonrasında annesinin çabaları, konuşturmak için verdiği savaşlar ve çocuğu sarsarak "Konuş yoksa, unutacaksın" şeklinde çemkirmeleriyle Dong Joo konuşmaya devam ediyor. Bu şekilde büyüyor ve insanlarla dudak okuyarak anlaşıyor. Bu durumunu da sadece üç kişi biliyor.. Onun dışında etrafındaki tüm insanlar onun gayet normal olduğunu düşünüyor. Nedenini anlatmayayım, spoya girer.






 






Bu mantar kafada esas kızımız Bong Woo Ri. Saçları başlarda bi tuhaf gelsede sonradan alıştı gözüm. Hoşuma gitmeye başladı hatta. :)


Safın önde gidenidir, babası ve babaannaesine bakmak için deli gibi çalışmaktadır, aradan 16 yıl geçmiş olsada haala inatla Oppası Ma Ru'yu aramaktadır. Etrafındaki insanlara haddinden fazla iyi davrandığı için ezik kategorisinide sokabileceğimiz türde bir insandır.


Woo Ri'nin de duyma engelli bi annesi var. Onun sayesinde beden dilini biliyor. Annesiyle o şekilde anlaşıyor. Yaşanan bir olay sonrası annesini kaybediyor ve annesinin ölmeden önce evlendiği Bong Yong Gyu ile birlikte yaşamaya devam ediyor. 


Küçükkende kısa süreli tanışıp, kendisine arkadaşlık yapan Dong Joo ile büyüyüncede karşılaşıyor ve adını duyar duymaz onun tanıyıp sevdiği o küçük çocuk olduğunu anlıyor. Sonrasında bayaa bir olay oluyor tabide anlatmak olmaz şimdi :D


Bu arada annesinden dolayı alışkın olduğu için ne kadar normal bir şekilde konuşsada Dong Joo'nun duyamadığını anlayan ilk insanlardan biridir kendisi..













İşte benim adamım! İki ismi var. Biri Bong Ma Ru, diğeri Jang Jun Ha. Nedenine gelince...


Kendisi, Woo Ri'nin annesiyle evlenen Bong Yong Gyu'nun oğludur. Woo Ri'ninde üvey abisidir aynı zamanda. Bong Yong Gyu, doğuştan, aklı az buçuk yarım olan bi insandır.  Biraz engelli yani. Ma Ru'da tam tersi. Çok zeki ve çalışkan bi çocuktur. Bundan dolayı babasından hep utanmaktadır. İçinde bulunduğu şartlardan nefret ederekten sürekli isyan etmektedir. 


Sonra Woo Ri'nin annesinin öldüğü gün, yaşanan bir olay sonrası ortadan kayboluyor. Woo Ri ve ailesi için kayıp olsada izleyiciye nerde olduğu gösteriliyor tabiki.. Kendisi Woo Ri'nin abisi olmayı bırakıp, Dong Joo'nun abisi oluyor. Tabiki Dong Joo'nun anasının isteği üzerine... Tamda istediği zengin hayat önüne serilmişken bizim Ma Ru bunu geri çevirir mi? Sonrasında adı Jun Ha oluyor işte.


Sonrasında yaşadığı şeyler yüzünden çok değişiyor, farklı bir insan oluyor ama yinede hep sevdim bu adamı. Çünkü hep o pişmanlığı hissettirdi bana. "Ailesini terkedecek kadar kötü bir adamım ben" diye hep haykırdı aslında. Ne zaman onlardan birini görse gözleri dolu dolu oluyodu. Bunun içinde hiiç kızamadım ona...













Buda ikinci adamım! :)


Hareketleri, mimikleri, gülümsemesi, samimiyeti.. O kadar sevimli bi insanki, farkında olmadan seviyosunuz zaten kendisini. Woo Ri, Bong Yong Gyu'nun kızı oldu, birlikte kalıyolar dedim ya hani. İşte çocukluğundan beri hep bir arada oldukları birde komşuları var. Seung Chul'da onların oğlu. Başta sürekli Woo Ri'yle atışsalarda sonrasında  işler değişiyor tabi. Oda Woo Ri'ye karşı bir şeyler hissetmeye başlıyor. Kalbi o kadar güzelki, Dong Joo, Woo Ri'yi elinden aldı diye başlarda kızsada sonraları Dong Joo'ya kıyamıyor ve onunla arkadaş oluyor. Hem kulakları duymuyo diye, hemde gerçekten iyi bi insan diye kızamıyor ona daha fazla. Kendi kendine Woo Ri'yi sevdiğiyle kalıyo garibim :)






Kısaca baş karakterler böyle. Daha çok insan var tabi. Dong Joo'nun anası, Ma Ru'nun babaannesi, Shin Ae ve Choi Jin Chul adındaki nefret edilesice iki insan, sevimlilik abidesi Bong Yong Gyu, o ilginç komşular (Seung Chul'un annesiyle babası yani)... Hepsi birbirinden iyiydi.. 













Dizi birrazda engelli insanlara dikkat çekiyor aslında. Hayatı onların gözünden görebilmemiz için uğraşıyor. Dong Joo hayatı boyunca, duyamadığı için annesi tarafından bile eksik olarak görülmesinin acısını yaşıyor sürekli. 


Sağır olduğundan beri Jun Ha hep yanıbaşında olmuş. Her zaman yardımına koşmuş. Dong Joo'nun eksiğini o tamamlıyor adeta..






30 bölümlük, uzun ama bir çırpıda izleyip bitirivereceğiniz bir dizidir bu. O kadar benimsedimki hepsini, dizi bitince bi boşluğa düştüm sanki.. 


Çok fazla konuya girmiyorum çünkü, anlatması hakkaten baya uzun sürer. Entrikası, gerilimi, aşkı bayaa bi boldu çünkü. İşin özü, diziyi mutlaka izleyiniz efendim. Pişman olmicaksınız.. :)




Monday, July 30, 2012

1207.6554 (F. Ciccarello et al.)


Collision-model-based approach to non-Markovian quantum dynamics    [PDF]

F. Ciccarello, G. M. Palma, V. Giovannetti

We present a theoretical framework to tackle quantum non-Markovian dynamics based on a microscopic collision model (CM), where the bath consists of a large collection of initially uncorrelated ancillas. Unlike standard memoryless CMs, we endow the bath with memory by introducing inter-ancillary collisions between next system-ancilla interactions. Our model interpolates between a fully Markovian dynamics and the continuous interaction of the system with a single ancilla, i.e., a strongly non-Markovian process. We show that in the continuos limit one can derive a general master equation, which while keeping such features is guaranteed to describe an unconditionally completely positive and trace-preserving dynamics. We also show that, for a specific choice of the involved couplings, known behaviors of an atomic system decaying in a damped cavity arise naturally in a suitable regime.
View original: http://arxiv.org/abs/1207.6554

Saturday, July 28, 2012

tesettur modellerimiz



Haftasonu



Parfümlerin mika şeffaf kutularını atmaya kıyamadım. Aklıma geçen kış aldığım dc-fix ile kaplamak geldi. Sevdiğim bu desen ile göz önünde keyifle bakıp kullanacağımız kutular haline geldiler, birisi ablama.



Baykuşlarımız bir köşede. Baykuşlar deyince "Baykuşlar ve diğerleri kolleksiyon evi'ne uğramayalı ne çok oldu, Ahmet Abi'nin hoş sohbeti ve misafirperverliğini özlemedim dersem yalan olur. Eğer okuyorsa selamlar, yoksa kulaklarını çınlatalım :) tatil dönüşü görüşmek üzere...



Peçete yapıştırmada son işim mandalları da CK desenli hale getirmek oldu. Problem eskisi gibi gerçek tahta mandal bulmakta, piyasada ahşap gibi görünen ama olmayan tuhaf ürünler var. Arada bir bu kutuya elim gidiyor ama yapıştıracak obje, kutu vs. birşey bırakmadım evde.





Yarından itibaren sıcaklıkların birazcık düşeceğine dair bir duyum aldım, gerçekleşmesi dileğiyle mutlu bir haftasonu olsun...

Thursday, July 26, 2012

dantel vitrin takimi

Motifli Dantel Salon Takımı Örnekleri
Küçük küçük motifler örülüp birleştirilerek yapılmış bir salon takımı. vitrin için dantel peçete örneği arayanlar değerlendirebilirler. İsterseniz çoğaltarak masanıza uygun örtü ya da şömen tabl [ yazılışı muamma mı ne dantel vitrin takimi kimi şömen yazmış sadece kimi de şömen tablo ] istediğinizi örebilirsiniz. dantel vitrin takimi Şık bir Örnek dantel vitrin takimi









dantel vitrin takimi ile alakali benzer icerik

aciklamali havlu ken

Elle Italia March 2012 Model:  Valentina Zelyaeva Photographer:  Matt Jones Stylist:  Sofia Odero Hair:




aciklamali gelin havlu modelleri

Modeller netten alıntıdır.




40 ine oyas havlu

YATAK ODASI DANTELİ YELPAZE Üçüncü sırada hem tepelere hem deliklere 40 trabzan doldurulur bundan




3 para havlu kenarlar

Malzemeler: Sentetik kumaş, tül, boncuk, mum, iğne, iplik Yapılışı: 3 farklı boyda daire kumaş




3 kelebekli havlu kenar

netten




22011 havlu kenarlari

Mutlu haftasonları diliyorum şimdiden : ) Bugün kuzine maceralarımızın bir diğeri olan “Peynirli” ile




210 nun havlu modelleri

Dantel örnekleri ‘ni büyütmek için resmin üzerine tıklayınız çak narin bir masa örtüsü dantel




2012yeni yazma ve havlu kenar modelleri

PULLU HAVLU KENARI MODELLERIDaha önce bu pulla yazma modeli örülüyordu bu da havlu kenari




2012yeni havlu modelleri

Sevgili hanımlar bayanlar, kasnaklarınızı hazırlayın. Sizler için şahane kasnak nakışı örnekleri hazrılarıdım. Bu modellere







Popular Articles:
  • dantel küçük motifler
  • vitrin örnegi
  • vitrin içi takımları

1207.6043 (Piotr Wróbel et al.)


Optical conductivity due to orbital polarons in systems with orbital

degeneracy    [PDF]

Piotr Wróbel, Robert Eder, Andrzej M. Oleś

We consider the impact of orbital polarons in doped orbitally ordered systems on optical conductivity using the simplest generic model capturing the directional nature of either $t_{2g}$ (or $e_g$) orbital states in certain transition metal oxides, or $p$ orbital states of cold atoms in optical lattices. The origin of the optical transitions is analyzed in detail and we demonstrate that the optical spectra: (i) are determined by the string picture, i.e., flipped orbitals along the hole hopping path, and (ii) consist of three narrow peaks which stem from distinct excitations. They occur within the Mott-Hubbard gap similar to the superconducting cuprates but indicate hole confinement, in contrast to the spin t-J model. Finally, we point out how to use the point group symmetry to classify the optical transitions.
View original: http://arxiv.org/abs/1207.6043

Wednesday, July 25, 2012

Gondol Köfte













Gondol Köfte


Malzemeler:


Köfte için:



  • 500gr. kıyma


  • 3 dilim bayat ekmek içi


  • 1 adet soğan


  • 1 çay kaşığı karbonat


  • tuz- karabiber- köfte baharı



İçine:



  • 10 adet mantar


  • 1 adet soğan


  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ


  • 12 demet maydonoz


  • 2 adet domates


  • 4 adet sivribiber


  • 1 su bardağı su


  • 1 yemek kaşığı salça


  • 100 gr kaşar peyniri





Yapılışı:


Kıymaya rendelenmiş soğanı, ekmek içini, baharatları ve karbonatı ekleyip yoğurun

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı ,sıvıyağı ve minik minik doğranmış mantarları kavurun ve kıyılmış maydonuzu ekleyip ateşten alın

Köfteleri önce yuvarlayıp sonra içini oyarak kayık şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirip 5-10 dakika pişirin

Fırından çıkarıp köftelerin boşluklarına mantarlı harçtan doldurup üzerine kaşar dilimi ile kapatın

Kaşarın üzerine bir domates dilimi koyun ve kalan boşluğa sivribiber dizin

Salçayı su ile ezerek tepsinin içine boşaltın ve tekrar fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirin

Tuesday, July 24, 2012

Derya`nın Dünyası Derya Baykal izle 24 Temmuz Salı



24 Temmuz 2012 Salı Derya`nın Dünyası Derya Baykal izle / Kanal Türk  Derya`nın Dünyası Derya Baykal`da bugün hangi örgü dantel modeli yapıldı? Derya Baykal`ın hünerlerini hergün bizlere birbirinden güzel tasarımlarıyla ekranlara getiriyor. Ekranların en hamarat, en yaratıcı, cıvıl cıvıl ismi Derya Baykal 24 Temmuz 2012 Salı günü Kanaltürk ekranlarında saat 14:30`da canlı olarak yayınlanan programı, yayın bitişi ardından aşağıdan tv arşivi vasıtasıyla ücretsiz izleyebilirsiniz. 24 Temmuz 2012 Salı 14:30 Derya`nın Dünyası Derya Baykal tv arşivi videosu

İnceleme: Derya`nın Dünyası Derya BaykalGoogle Puanı: 5 Bugün

Friday, July 20, 2012

Değerlendirme













Boşalan nar ekşisi şişesini çeşitli bakliyatlar doldurarak mutfak süsüne dönüştürdüm.Nasıl olmuş?Daha önceden de  penisilin iğnelerinin boş şişelerine  nazar boncukları doldurarak simli iple birbirlerine bağlayıp nazarlık yapmıştım.Yeni evlendiğimde evime asmıştım ama kırıldığı için maalesef fotoğrafı yok:((

Thursday, July 19, 2012

Kısa Abiye Saç Modelleri
















Abiye kıyafetlerimizde saçlarımızın görüntüsü de çok önemlidir.Saçları uzun bayanlar genellikle topuz saç modellerini tercih ederlerken ,kısa saçlı bayanlar saç modellerinde zorlanabilirler,ama kısa saçlarınızla şık ve modern görüntüde bir stil yakalayabilirsiniz.Saçlarınıza değişik şekillerde modeller verebilirsiniz.Değişik saç aksesuarları ile saçlarınızı ve kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.






























Wednesday, July 18, 2012

Bıldırcın Izgara Yemek Tarifi









MALZEMELER




5 adet bıldırcın

Tuz, karabiber




5 Kişilik







HAZIRLANIŞI




Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra  ortalarından  ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.




Monday, July 16, 2012

Bugün var yaaa....

Bugün "Halim" beni terketti, yok :(

Birkaç gündür "İlham"da uğramıyor, beni unuttu mu ne :(

Zaten "Esin" pek nadir geliyor :(




Bugün de böyle geçti :(

Yarın Allah kerim....

Saturday, July 14, 2012

Özcan Deniz Tarifi Yok Şarkı Sözleri


Anasayfa » Ö » Özcan Deniz Tarifi Yok Şarkı Sözü










Özcan Deniz Tarifi Yok Şarkı Sözleri
 
Kitaplarda arama hiç
Mutluluğun tarifi yok
Bir gün sen de üzülürsen
Yalnızlığın tarifi yok
 
Deryalarda bir sandalım
Hem savrulur hem batarım
Tek başıma bir insanım
Yalnızlığın tarifi yok
 
Yıldız yalnız gökyüzünde
Ben yalnızım yeryüzünde
Hissederim ta içimde
Hislerimin tarifi yok







Etiketler: Özcan Deniz, Özcan Deniz facebook paylaş, Özcan Deniz şarkı sözleri, Özcan Deniz Şarkıları, Özcan Deniz şiirleri, Özcan Deniz Tarifi Yok, Özcan Deniz Tarifi Yok facebook paylaş, Özcan Deniz Tarifi Yok lyrics, Özcan Deniz Tarifi Yok şarkı sözleri, Özcan Deniz Tarifi Yok şarkı sözü, Özcan Deniz Tarifi Yok şarkı sözü paylaş, Özcan Deniz Tarifi Yok şarkısı, Özcan Deniz Tarifi Yok songtext, Özcan Deniz Tarifi Yok sözleri, Özcan Deniz Tarifi Yok sözleri paylaş, Tarifi Yok, Tarifi Yok lyrics, Tarifi Yok şarkı sözleri, Tarifi Yok şarkı sözü, Tarifi Yok şarkı sözü facebook paylaş, Tarifi Yok songtext, Tarifi Yok sözleri, Tarifi Yok sözü

Friday, July 13, 2012

Padişah halı klasik modelleri 2012





Bu yazımızda sektörde yıllardır süren kaliteli çizgisiyle yoluna devam eden ve 2004 yılından beri müşteri memnuniyetini ön planda tutan 2012 padişah halı modelleri ne yer veriyoruz. Klasik halı ve nepal halı modelleri ile her zevke uygun halı bulabileceğiniz padişah satış noktaları na uğramanızı tavsiye ederiz.

Thursday, July 12, 2012

Gelin makyajının olması gerekenleri




Yaz gelinleri gelinlik ve saç tasarımlarının yanı sıra makyaj stillerinin de mükemmel olması için araştırmalar yapıyor.

"Makyajın, modanın en önemli parçalarından biri" olduğunu söyleyen makyaj uzmanı Serkan Parmaksızoğlu 2011-2012 yaz sezonunda kadınların ve özellikle de yaz gelinlerinin tercih ettikleri stilleri ve makyaj sanatının inceliklerini bizimle paylaştı.

Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz? Makyaj yapmak biraz da sanatsal bir "göz"e sahip olmayı gerektiriyor gibi geliyor bana. Siz bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Uzun süredir aklımda hayatımı sadece sanatla idame ettirmek vardı. Bir sene önce el becerisi gerektiren sanatlara olan eğilimim makyaj sanatınla tanışmama neden oldu.

Makyaj yapan ister bir makyaj sanatçısı ister günlük makyajını yapan bir kadın olsun farkında olmasalar da ortaya bir eser koyarlar yani aslında makyaj yapan herkes de sanatsal bir göz vardır bence.

2011-2012 İlkbahar-Yaz sezonunda kadınların makyajda en çok tercih ettikleri stil ve renklerden bahseder misiniz?

Bu sene kıyafetlerde de olduğu gibi neon renkler çok moda. Bunun yanında altın, bronz, gümüş rengi gibi metalik yansımalarda göze çarpıyor.

Makyaj modanın en önemli parçalarından biri dolayısıyla ikisi aynı çizgide ilerliyor.Biraz takip etmek biraz da yaratıcı davranmak trendlere uygun makyajlar yapmak için yeterli.

Benim için yaz sezonunda en hoş görünen detaylar sanki gün boyu güneşten aldığı enerjiyi yansıtıyormuş gibi görünenlerdir.

Bronz, canlı biraz da ışıldayan bir ten ve kirpiklerde hafif sadece belirginleştirmek için sürülmüş maskara yüze mükemmel bir görünüm kazandırıyor.

Şeftali, nar çiçeği, mercan rengi gibi rujlar böyle bir makyajı tamamlamak için yeterli oluyor.


"GELİN MAKYAJININ TEMELİ TEN MAKYAJIDIR"

Yaz sezonu denince akla gelin makyajı geliyor. Gelin makyajının incelikleri nelerdir? Bu sene gelinler hangi renkleri tercih ediyor?

Evlilik arifesindeki her kadının telaşına tutulduğu konulardan biri de gelin makyajı. Gelin makyajının bir ömür fotoğrafları süsleyecek olması risk almamak için en iyi neden.

Gelin makyajında en çok önem verilmesi gereken konu ten makyajıdır. Gelinin sunduğu ifade genelde duruluğu saflığı ve mutluluğu dışarıya yansıtmalı bu nedenle de kusursuz canlı ve belki bir ton daha açık ten makyajı uygulamak gerekiyor.

Gözlerde yumuşak bir bakış istiyorsanız göz renginize uygun renklerde ama hafifçe uygulanmış buğulu görünen bir far sürmelisiniz.

Biraz çekici görünmek istiyorsanız zarif, ince ve göz şekline göre şekillendirilmiş bir eyeliner bakışlara derinlik katmaya yetecektir.

Dudaklarda aşırıya kaçmamak çok önemli. Doğal ama sizi canlı gösterecek renkler ve tonlar seçilmeli. Benim favori renklerim fazla parlak olmayan kiremit rengi ve şeftali rengi tonları.


"GÖZ RENGİ ZITLIKLARLA ORTAYA ÇIKAR"

Özellikle göz makyajında göz rengiyle uyumlu bir stil yakalamak önemli bir ayrıntı. Hangi göz rengine hangi renkler gider diye sorsak?

Renk seçimi doğru yapıldığında gözlerde mucizeler yaratılır. Gözün rengini öne çıkarmak için göz renginin zıt rengi kullanılır.

Zıt renkler birbirlerini öne çıkarır. Örneğin mavi bir gözü şeftali, turuncu ya da mürdüm tonlarında yapılan bir makyaj adeta patlatır.

Yeşili öne çıkarmak için zümrütü aklınıza getirin. Genelde bordo, kızıl-kahve mor ve mürdüm tonlarında kadifelerde sergilenirler.

Ela gözde göz içi de dahil olmak üzere mürdüm tonlarında bir göz makyajı gözün rengini daha yeşil gösterirken, açık kahverengi göze uygulanacak lacivert bir göz makyajı göz rengini bal rengine döndürecektir.


"TÜRK KADINI MAKYAJA ÖNEM VERİYOR"

Türk kadınının makyaj tercihleri nasıl şekilleniyor? Avrupa'daki tercihlerle Türkiye'deki tercihler ne açıdan farklılık gösteriyor?

Her resim yapan kişinin ressam olamaması gibi her makyaj yapan kişi de profesyonel makyaj yapamayabilir .Makyaj yeteneğin dışında teorik bilgi sanatsal bir göz ve yaratıcılık gerektiren başlı başına bir sanat.

Ülkemizde Avrupa'ya nazaran daha idealist bir bakış hakim. Avrupa'nın bir çok ülkesinde makyaj trendleri ve teknikleri sıcağı sıcağına takip ediliyor ve uygulanıyor.

Dünyanın makyaj trendlerini belirleyen bir çok modacıyla çalışıyorum. Yüzlerce kadına o ana kadar hiç fark etmedikleri bir kaç detay gösterdiğimde aldığım tepkiler"Bu kadar basit mi?" şeklinde oluyor.

Birkaç gün sonra uğrayıp öğrendikleri püf noktaları uygulayarak yaptıkları makyajlarını bizlere gösteriyorlar.

Bu da Türk kadının makyajın önemini kavradığını gösteren en büyük gösterge.

Eklemek istediğiniz bir şey?

Bir kadının aynaya baktığında kendini iyi hissetmesini sağlayan her makyaj onun için doğru olandır.

Kaynak:kadinvekadin.net

Saturday, July 7, 2012

Meyveli Yoğurt Tarifi









Meyveli yoğurdu sevmeyenimiz yoktur.Şimdi sıra meyveli yoğurdu en güzel şekilde yapmaya geldi.Oyun MOUSE ile oynanıyor.Yukarıdan gösterilen malzeme sırasıyla meyveli yoğurdumuzu yapıyoruz.


































ahududu reçeli nasıl yapılır







Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Ahududu Reçeli Tarifi | Tarifi





Ahududu Reçeli Tarifi, Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?


Malzemeler

1 Kilogram ahududu

3 Su Bardağı Su

5 Su Bardağı Toz Şeker

2 Çorba kaşığı Limon Suyu


Hazırlanışı

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun. Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin. Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.

Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin. Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.

Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.


Afiyet olsun…


Kolay pratik Ahududu Reçeli Tarifi |



Kategori : : Reçel Tarifleri


Etiketler:Resimli Reçel Tarifleri tarifleri,Videolu resimli Reçel Tarifleri tarifleri, Oktay usta resimli Reçel Tarifleri tarifleri



Benzer Tarifler







  • Ahududu Reçelli Kek  

    Nefis kek tarifleri  En güzel Ahududu Reçelli Kek Tarifi MALZEMELER 1,5bardak un 2adet yumurta 125gr margarin 1tatlı kaşığı [...]








  • Zeytin Reçeli  

    Nefis recel tarifleri  En güzel Zeytin Reçeli Tarifi MALZEMELER 500 gram salamura yeşil zeytin 375 gram şeker 3-4 [...]








  • ReçellerÜzüm Reçeli |

    Nefis   En güzel Üzüm Reçeli | Tarifi Malzemeler: 1 kilo çekirdeksiz üzüm 1/2 kilo şeker 1 adet [...]








  • ReçellerAyva Reçeli |

    Nefis   En güzel Ayva Reçeli | Tarifi Malzemeler: 1.5 kilogram ayva 5 su bardağı su 1.5 kilogram [...]








  • Portakal Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri Portakal Reçeli TarifiMalzemeler:- 1 kilo portakal - 6 su bardağı tozşeker - 2 buçuk [...]








  • Çilek Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Çilek Reçeli Tarifi  Malzemeler:1 kg. net çilek, temizlenmiş1.250 gr. toz şeker100 gr. [...]








  • Dut Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Dut Reçeli Tarifi  Malzemeler:1 kg. dut1 kg. toz şeker100 gr. glikoz3 gr. [...]








  • Ayva Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri Ayva Reçeli TarifiMalzemeler:- 1 kilo kokulu ayva - 1 kilo tozşeker (5 su bardağı) [...]








  • Gül Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Gül Reçeli Tarifi  Malzemeler:150 gram kokulu gül yaprağı1,5 kg şeker2 su bardağı [...]








  • Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi  Malzemeler:Yarım karpuz kabuğu500 gr. toz şeker1 çubuk tarçın5 [...]








  • Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri Mürdüm Eriği Reçeli TarifiMalzemeler:Mürdüm eriği reçeli, kabuğunu soyma kısmı biraz oyalayıcı olsada yaptığınıza değecek [...]








  • Şeftali Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri Şeftali Reçeli TarifiMalzemeler:- 1 kg. tercihen orta sert şeftali - 1 kg. tozşeker (250gr.lık [...]








  • Erik Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel Erik Reçeli Tarifi  Malzemeler:1 kg. Erik1 kg. toz şeker100 gr. glikoz3 gr. [...]








  • Çilek Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri Çilek Reçeli TarifiMalzemeler:-2 kg çilek -2,5 kg şeker -1 limonYapılışı:Çileği temizleyip yıkayın. Üzerine şekeri [...]








  • İncir Reçeli Tarifi-Reçel Tarifleri

    Nefis Reçel Tarifleri  En güzel İncir Reçeli Tarifi  Malzemeler:1,5 kg ham incir1,5 kg Toz şeker1 adet limonun [...]








  • Kayısı Reçeli  

    Nefis recel tarifleri  En güzel Kayısı Reçeli Tarifi Malzemeler. * 1 kg kayısı (şekerpare) * 5-6 su bardağı [...]